Vinuri Romanesti

Terra Romana Chardonnay 2012

Postat in

Despre vinurile produse de S.E.R.V.E. am scris și vom mai scrie. Și asta pentru că, an de an, cei ce meșteșugesc vinurile (și aici mă refer direct la oenologul cramei, dl. Aurel Rotărescu), reușeșc să mențină un nivel calitativ și un standard ridicat care a devenit deja sinonim cu numele cramei, o cramă ce păstorește puțin peste 100 de ha de vie, preponderent în zona Dealu Mare dar și în Dobrogea, la Cogealac mai exact.

Terra Romana Chardonnay 2012 face parte dintre vinurile albe ce vor oferi un potențial interesant de învechire, dacă ținem cont de istoria predecesoarelor sale dar și de faptul că vinul este baricat, atât cât trebuie (5-6 luni), pentru a-i asigura exact ceea ce impresionează și atrage mai mult la un vin din acest soi, aromele sale deosebite și versatilitatea în asocierea culinară.

Vinul este alb, sec, limpede, culoarea galben pai a spicelor de grâu aproape coapte, ce se destăinuie elegant în nas prin aromele ce amintesc de intensitatea semințelor de vanilie, flori de vară, tei, asta mulțumită baricării unei părți a mustului(75%) în baricuri de stejar.

Registrul gustativ se prezintă la fel de rafinat, fiind untos, corpolent, cu arome de vanilie, fructe tropicale, o aciditate echilibrată excelent și un nivel al alcoolului de 14% (să nu uităm că anul 2012 a fost un an secetos iar strugurii au înmagazinat niveluri ridicate de zaharuri), ce nu derajează aproape deloc dacă vinul este bine răcit, potențând astfel notele și aromele ce definesc acest vin.

Am fi înclinați să spunem că s-ar asemăna cu un vin de Lume Nouă. Trebuie să-l încercați, fiind un vin care nu are cum să nu placă inclusiv celor mai pretențioși sau exigenți. Interesant de urmărit în următorii ani evoluția sa, așa cum recomandau și pasionații de vin de la unvinpezi.ro.

3 Comentarii

Cele mai citite

Exit mobile version