Vinuri Romanesti

Terra Romana Chardonnay 2012 și Păstrăv la Grătar

Postat in

Cum menționam cu ceva vreme în urmă, Terra Romana Chardonnay 2012 face parte dintre vinurile albe ce oferă un potențial interesant de învechire, dacă ținem cont de istoria predecesoarelor sale dar și de faptul că vinul este baricat (5-6 luni), pentru a-i asigura exact ceea ce impresionează și atrage mai mult la un vin din acest soi, aromele sale deosebite și versatilitatea în asocierea culinară.

După un an, o nouă întâlnire cu acest vin ne-a dat ocazia să vedem cum se mai prezintă. Culoarea a mai evoluat, spre galben pai intens, nasul său a devenit mult mai fin, aromele amintesc de note plăcute de vanilie, flori de vară, tei, miere.

Registrul gustativ se prezintă rafinat, regăsim notele de unt,  arome de vanilie, fructe tropicale, aceeași aciditate echilibrată și un nivel al alcoolului de 14% (să nu uităm că anul 2012 a fost un an secetos iar strugurii au înmagazinat niveluri ridicate de zaharuri), ce nu derajează aproape deloc dacă vinul este bine răcit, potențând astfel notele și aromele ce definesc acest vin corpolent.

L-am asociat lângă un păstrăv românesc la grătar, aromat cu puțin rozmarin. A mers de minune, vinul demonstrând că se încadrează în categoria celor de gastronomie. Îi acordăm 85p. Mai multe imagini regăsiți aici.

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version