Vinuri Romanesti

Tata și Fiul Fetească Regală 2013

Societatea Apcovin s.r.l., deţine două centre tradiţionale de vinificaţie, (unul pentru vinurile albe şi aromate în podgoria Coteşti şi unul în podgoria Nicoreşti specifică vinurilor roșii) și suprafețe de viță de vie cultivată pe 150 de ha.

Din aceste două mari podgorii societatea produce vinuri de calitate superioară si DOC din soiurile: Fetească Albă, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Aligote, Muscat Ottonel, Merlot şi Băbească.

Tata si Fiul Fteasca Regala 2013Societatea a realizat şi definitivat în anul 2006 un modern centru de depozitare, condiţionare şi îmbuteliere a vinurilor în Focşani ( Calea Moldovei -drumul E85), investiţia depăşind 2 milioane euro, beneficiind totodată de cea mai nouă tehnologie pentru producerea vinurilor, conform noilor cerinţe ale Uniunii Europene.

Fetească Regală 2013 este un vin alb sec, culoare galben pai deschis, limpede, ce debutează la primul contact olfactiv cu tonuri aromate de fructe de vară, note vegetale și nuanțe florale ce amintesc de salcâm, tei, caprifoi.

Gustativ surprinde plăcut prin aciditatea ridicată, ce-i asigură o notă de prospețime pronunțată, aromele regăsite fiind cele de citrice, mere verzi, piersici împărguite, miere de tei și o tentă de corcodușe galbene bine coapte. Un vin echilibrat, cu un post-gust mediu ce ar face deliciul oricărei mese alături din preparate din pește, pui și aperitive.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi