Vinuri Romanesti

Tata și Fiul Aligote 2013

O surpriză plăcută, descoperită acum pe final de vară și început de toamnă, o reprezintă acest Aligote 2013, un vin alb sec, proaspăt, echilibrat. Producătorul – Crama Tata și Fiul, în fapt Societatea Apcovin S.R.L., cea care deţine două centre tradiţionale de vinificaţie, unul pentru vinurile albe şi aromate în podgoria Coteşti şi unul în podgoria Nicoreşti – specifică vinurilor roșii, cu suprafețe de viță de vie cultivată pe 150 de ha.

Tata și Fiul Aligote 2013 se prezintă cu o culoare galben pai deschis, limpede, cristalin, dezvăluind un nas prietenos, plăcut, în care regăsim arome de piersici, caise, fructe tropicale, miere.

Aligote 2013 Tata si FiulGustativ avem citricele, completate cu un mix de fructe de vară (aceleași piersici, caise, mere verzi) iar pe final o tentă discretă de grapefruit, ce se prelungește în post-gustul lung. Un vin prietenos, cu aciditate destul de pronunțată, alcool de doar 12% bine integrat.

Crama Tata și Fiul reușește să se încadreze cu acest Aligote sec în trendul actual al cerințelor pieței, în fapt cu vinuri care surprind prin arome bine definite, plăcute, atrăgătoare, nivel de alcool mai redus și un raport calitate preț bun.

Aligote 2013 nu este singurul vin din portofoliul cramei care demonstrează faptul că (dacă se vrea) se pot realiza și vinuri pentru gustul consumatorului român. Asociat lângă preparate din carne de pui, pește și salate de sezon, va fi pus cel mai bine în valoare. Îi acordăm 83p.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi