Vinuri Romanesti

Tămâioasă Românească Budureasca Reloaded

De ce Reloaded? De ce Tămâioasă Românească? De ce Budureasca? Ar fi multe de povestit, dar așa cum intuiți, vinul acesta chiar este un vin reușit, nerezistând tentației de a-l savura cu aceeași plăcere alături de un preparat simplu dar care să se potrivească perfect. L-am așezat lângă paste din grâu dur amestecate cu sos pesto și roșii galbene cu parmezan.

Vinul se prezintă în notele sale echilibrate, delicat pe alocuri, aromele de fructe bine coapte (pere, mere, ananas) fiind bine structurate și persistente. Citricele se simt plăcut, iar pe final, mixul de fructe coapte cu grapefruit dominant te conduce cu gândul spre un vin de gastronomie.

Are o aciditate ridicată și un nivel de alcool atât cât trebuie. Îl vedem lângă preparate din pește, frigărui din carne de pui, aperitive și fructe de mare, paste și alte preparate mai ușoare de început de masă.

Și, cum vă menționam cu alte ocazii, la un vin, totul se schimbă în mometul în care îl asociezi corespunzător, existând o legătură chimică strânsă, o sinergie între vin și mâncare, rezultând un gust și o savoare pe care nu le regăsim separat.
Exact cum s-a întâmplat cu vinul și pastele noastre!

20 Comentarii

20 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi