Vinuri Romanesti

Tămâioasă Românească 2010 Domeniile Vânju Mare

Tămaioasa Romaneasca 2010, produs de Domeniile Vânju Mare, este un vin dulce, de desert, ce te îmbie cu  aromele sale de trandafiri şi citrice,  un vin proaspăt, aromatic, fructuos, încântător, şarmant, ce-ţi asigură senzaţia de înviorare şi îţi amplifică tendinţele de cucerire, cu un echilibru bun. Vinul a fost apreciat cu medalie de aur la International Wine Contest Bucharest 2011. Pe final, alături de binecunoscutele arome de tămâie și citrice, se adaugă cele de trandafiri.

dvm TR01

Poate fi asociat la foie-grass, preparate şi aluaturi de desert, dar poate fi degustat și singur, la o temperatură de servire de 10-12ºC. I se prevede o evoluţie promiţătoare.Va fi interesat de văzut cum se prezintă peste 2-3 ani. Despre centrul viticol Vînju Mare – Oreviţa,  putem preciza că face parte din regiunea viticolă Dealurile Munteniei şi Olteniei şi este situat în judetul Mehedinţi, între paralele 44 – 45°.Ecosistemul viticol se caracterizează printr-un climat continental temperat cu nuanţe mediteraneene, unde viţa de vie ocupă colinele din partea sudică şi platourile acestora, la o altitudine cuprinsă între 280 – 325 metri.

Solurile, predominant brune si brun roşcat de pădure, caracteristice Podişului Getic, îşi au reputaţia bazată pe calitatea deosebită a vinurilor aromate din soiurile Tămâioasa Românească şi Sauvignon Blanc, iar cele uşoare şi calde, bogate în calcar, constituite din pietrişuri aluvionare, sunt recunoscute pentru vestitele vinuri roşii pe care le produc (iar aici avem vinuri roşii de talia lui Prince Vlad, obţinute din soiurile Merlot sau Cabernet Sauvignon).

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi