Vinuri Romanesti

Stonewine Cabernet Franc 2009

La Wine Princess, o cramă cu tradiție situată în județul Arad, condiţiile deosebite ale locului precum şi influenţa climei mediteraneene asigură tot ceea ce este necesar pentru ca vinurile roşii ce se produc aici să fie cu adevărat surprinzătoare.

În podgoria Miniș, soiuri precum Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc şi Cadarca (din care s-a preparat vinul preferat al curţii imperiale Habsburgice, renumitul vin roşu de tip „Aszu”) sunt produse cu foarte multă pasiune, sub privirile atente ale oenologului Balla Geza, artizanul vinurilor de Miniș și cel care reprezintă sufletul a tot ceea ce se realizează aici.

Wine 1Vinurile albe din soiurile Mustoasă de Măderat, Riesling Italian, Traminer, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Feteasca Regală, se obţin prin tehnologii moderne, rezultând vinuri albe reductive, fructuoase şi de mare fineţe.

„Vinurile, obţinute de pe cele 70 ha vie (după plantări succesive în ultimii ani, suprafața de vie va ajunge la 115 ha) toate aflate în proprietatea societăţii, se păstrează în pivniţe, cu o capacitate de depozitare de 5000 hl, în budane de stejar şi barrique-uri – vinurile roşii, iar vinurile albe în tancuri din oţel inoxidabil. Sunt vinuri ce au cu calităţi deosebite și care se valorifică după o învechire la butelie de câteva luni sau chiar câţiva ani”.

Stonewine Cabernet Franc 2009, un vin roșu sec, corpolent, direct, cu personalitate, se prezintă cu o culoare roșu rubiniu închis, un nas ce amintește de note condimentate, arome discrete de fructe negre, puțin arogant în gust, emanând forță, putere. wine2

Taninuri ce se simt destul de pregnant, note de cacao și ceva ciocolată ce domină spre final, lângă note minerale puternice, ceva tabac și piele, încheie tabloul acestui vin absolut încântător, cu un postgust lung, parcă puțin dulceag.

Un vin interesant, printre puținele Cabernet Franc vinificate monocepage în România, un vin curajos și aprig. De remarcat alcoolul (la 14,5%) ce pare complet integrat. Servit lângă un gulaș din ciută de cerb lopătar și mistreț, vinul a completat perfect o vizită recentă (cu ocazia Salonului Internațional de Vinuri VINVEST) de neuitat la Cramele Wine Princess.

 

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi