Vinuri Romanesti

Spumant Romantine Jidvei Extra Brut

Spumant produs după metoda tradițională champenoise (fermentat, limpezit și livrat în aceeași sticlă) și obținut din 3 soiuri de struguri – Chardonnay, Pinot Gris și Pinot Noir (vinificat în alb), te încântă cu o culoare galben pai deschis, completată de nuanțe discrete verzui.

În pahar perlația sa este fină, consistentă, cu o forță ascensională caracteristică vinurilor cu a doua fermentație la sticlă, care parcă abia așteaptă să-ți dezvăluie aromele dominante de citrice, coajă de portocale, drojdii fine, pâine proaspăt scoasă din cuptor.

Gustativ totul parcă se schimbă, spumantul fiind foarte fin, elegant, prospețimea sa fiind încântătoare. Citricele, fructele verzi abiaoenolog.ro Jidvei Brut Spumant Romantine vinuri efervescente împârguite, agrișele, formează un mix plăcut ce se regăsește în gustul său precum și în finalul lung, proaspăt, fructat.

De remarcat la Jidvei faptul că spumantele sunt în continuare obținute prin fermentare, limpezire și livrate în aceeași sticlă cu cea în care are loc a doua fermentare. Iar operațiunile necesare obținerii vinului spumant de Jidvei, respectiv tirajare, fermentare, remuage, degorjare, se realizează manual.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi