Vinuri Romanesti

Sole Chardonnay Barrique 2011

Un Chardonnay reușit, intens, savuros, vinificat în stil „new world”, produs de Cramele Recaș, ce pare că s-a bucurat de o atenție sporită din partea oenologului. Strugurii provin dintr-o singură parcelă (single vineyard) cu expunere deosebită și un sol calcaros propice cultivării viței de vie, fapt ce-i conferă o mineralitate discretă și distinctivă. Vinul a fost produs într-o cantitate limitată (de numai 35.000 de sticle).

Sole reprezintă gama de vinuri albe de top ale producătorului bănățean, vinuri care se prezintă elegant, rafinat, fiind vinificate manual, cu deosebită atenție și accent pe calitate. Sole Chardonnay Barrique 2011 este un vin sec, intens, corpolent, cu o culoare galben pai deschis, cu ușoare inflexiuni verzui, limpede, cristalin. Nasul său debutează exploziv, cu un mix de arome fructate, unde pepenele galben, papaya și mango sunt primadonele. Se disting și arome de piersică bine coaptă precum și note de vanilie delicate. DSCN3327

Baricarea desăvârșindu-l frumos, regăsim arome vanilate, pe un fundal foarte discret afumat, onctuos, cu citrice și migdale în prim plan, plus ceva note exotice distinctive și deopotrivă dominante, etalate în gustul vinului.

Aciditatea ridicată îi conferă prospețime și naturalețe, mineralitatea se simte plăcut, îmbrăcând frumos tabloul gustativ, completat și susținut de un alcool bine integrat (14%).

L-am asociat alături de pește, mai exact lângă preparatul principal pregătit și meșteșugit cu talent de bucătarul restaurantului Rossetya, anume file de nisetru sălbatic,  în cadrul unei degustări de vinuri dedicată Chardonnay-ului, organizată de Clubului de Vinuri Vademecum.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi