Vinuri Romanesti

Sirena Dunării Riesling dulce 2001

Sirena Dunării  2001, de la Vinarte, este un vin de desert, dulce, strugurii fiind culeşi la înnobilarea boabelor (după atacul mucegaiului nobil), fermentat şi maturat în baricuri de stejar. Vinul este unul despre care s-a mai scris, dar l-am revăzut cum se prezintă după o perioadă bună de timp. Se prezintă încă elegant, culoarea sa se menţine frumoasă, galben auriu, limpede (dacă mai are ceva depuneri este absolut normal după 12 ani şi mai ales că vinul nu a fost filtrat).

sirena dunarii 2001 riesling Nasul său debutează cu un buchet floral intens, ce aduce aminte de flori de primăvară, flori de tei, note ce amintesc de mierea de albine, urme de cafea, mix de fructe confiate. Gustul său se menţine în acelaşi registru, fructele confiate, gutuile coapte şi notele de miere caramelizată fiind încă prezente. Parcă îi lipseşte din aciditate, ce s-a cam estompat și chiar dispărut pe final, dar onctuozitatea sa, corpul şi textura îl fac un vin plăcut, atrăgător, pentru desert sau pentru pasionaţii/pasionatele de vinuri dulci.

Este realizat din Riesling intergral (fiind un monocepage), cu un nivel al alcoolului de 13% bine integrat, cum spuneam lipsa acidităţii îl dezavantajează  (ceva urme de citrice iar fi prins bine, mai ales pe final). Şi-a cam atins potenţialul maxim (dacă-l mai aveţi şi nu-l ţineţi doar pentru colecţie, sfatul nostru ar fi să începeţi să-l consumaţi), dar rămâne un vin de referinţă în rândul vinurilor dulci din România apărute în ultimii ani.  Îl mai găsiţi prin online pe la 150 – 160lei/st. de 0,5l.

3 Comentarii

3 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi