Vinuri Romanesti

Signum Brut 2013 by Balla Geza

O surpriză plăcută este acest spumant, obținut prin metoda tradițională (fermentare în sticlă), realizat de către oenologul Balla Geza, cel care ne-a obișnuit cu vinurile sale extractive, corpolente, provenite din strugurii cultivați pe dealurile stâncoase ale podgoriei Miniș – Măderat, din județul Arad.

La baza acestui spumant stă soiul Mustoasă de Măderat (ce se caracterizează prin prospețime și fructozitate), un soi autohton românesc de viță de vie, originar din zona localității Măderat. Fiind prima încercare a celor de la Wine Princess, am fost tare curios să vedem ce a ieșit. Și se pare că le-a ieșit!

La primul contact cu spumantul avem o culoare galben pai intens, strălucitoare iar perlajul este fin și persistent. Aromele olfactive sunt intense, regăsim fructe de vară (mere, pere, piersici). Signum 2013 Balla Geza Wine Princess

Gustativ se simte plăcut pe vălul palatin, rotund, aromele fiind amplificate de dioxidul de carbon ce explodează parcă pe papilele gustative și eliberează aromele de fructe, citrice și discret ceva drojdii fine (asemănătoare pâinii proaspăt scoasă din cuptor). Post-gust lung, intens, ce persistă suficient cât să te poți bucura de savoarea acestui spumant.

Un spumant care ne dă speranța că vor apărea și alte spumante la Wine Princess, cel puțin la fel de reușite. Îi acordăm 85p.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi