Vinuri Romanesti

Sfântul Andrei Cupola Sanctis 2010

Sfântul Andrei, din gama Cupola Sanctis, este un vin roșu sec, produs în anul 2010 într-o ediție limitată, creat de oenologul Liviu Grigorică, fiind un cupaj din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, un vin cu personalitate, puternic, cu arome pătrunzătoare, directe, de vișine, cireșe coapte, completat de note de vanilie și condimente. Un postgust suficient de lung, caracterizat prin rotunjime și catifelare a taninilor, ce te surprinde la fel de plăcut.

Deoarece era pescar, sfântul Andrei este considerat de marinarii și pescarii greci drept ocrotitorul lor.  În România este socotit cel care a propovăduit Evanghelia pe aceste meleaguri. Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea Apostolului pe aceste meleaguri. Conform Tradiției Bisericii sorții au căzut pentru Sfântul Apostol Andrei sa meargă în părțile Mării Negre sfantulandreiși cunoscute pe vremea aceea ca Scythia.

După cucerirea romană, din anul 46 d.Hr., aceasta este inclusă în Moesia Inferioară. În lucrarea „Despre apostoli”, a lui Hipolit Romanul, se arată că Sfântul Andrei a predicat sciților și tracilor, alăturarea celor două popoare arătând că Scythia Minor (Dobrogea), aflată lângă Tracia, a fost creștinată.

Deasemenea Sfântul Apostol Pavel, cu două secole înainte, în Epistola către Coloseni, spune că și sciții au auzit cuvântul lui Dumnezeu (Coloseni, 3,11). SfântulAndrei a murit ca martir în Ahaia, la Patras. Sfântul Andrei mai este cunoscut, îndeosebi în Transilvania, și cu numele de Sântandrei sau Sânedru.” (sursawikipedia.org)

3 Comentarii

3 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi