Vinuri Romanesti

Sagio Sauvignon Blanc 2013

Casa Panciu (o cramă ce continuă tradiția vinurilor produse în zona Vrancei, în localitatea Tifești, podgoria Panciu) are în portofoliul său câteva vinuri interesante, pe care le-am remarcat atât la târgul de vinuri GoodWine cât și la Clubul de vinuri Vademecum.

Viile de la Panciu, scăldate de apele Putnei la vest și de cele ale Sușiței la est, poziționate mai exact pe Dealul Sârbilor, reprezintă un veritabil paradis al viței de vie, alături de particularitățile solului, umiditatea echilibrată și expunerea excelentă la soare pe care o conferă poziția geografică.

În gama Sagio regăsim și acest Sauvignon Blanc, vin alb sec, produs din recolta anului 2013, ce se prezintă cu o culoare galben pai deschis, îmbracată de nuanțe verzui. Sagio Sauvignon Blanc 2013

Olfactiv avem tușe plăcute de flori de soc, salcâm, flori de primăvară, coajă de citrice, ierburi aromatice.

Gustativ notele sale fructate sunt bine definite. Avem fructe de vară (piersici, caise, pepene galben, pere, măr verde), completate de citrice ce se prelungesc până în post-gustul care domină prin grapefruit.

Echilibru bun între alcool (13%) și aciditatea vioaie (surprinzător de bună pentru zona Vrancea).

Alături de pește, fructe de mare, aperitive, brânzeturi ușoare, bine răcit (10 grade C), va fi o alegere perfectă pentru zilele de vară. Îi acordăm 84p.

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi