Vinuri Romanesti

S.E.R.V.E. Cuvee Sissi Rose 2016

Acest vin este o noutate de la Crama S.E.R.V.E., ce se integrează perfect lângă veteranul rose din gama Terra Romana. Cuvee Sissi Rose 2016 este obținut din struguri de Pinot Noir, vinificați prin metoda “saignee” (prin scurgerea gravitațională a mustului). Interesantă și sticla folosită la acest rose (cu dop Vinolok), ce-l face extrem de atractiv și-i conferă o anumită disticție.

Am putea remarca faptul că avem deja cel de-al patrulea Cuvee de la S.E.R.V.E. (după celebrele Cuvee Alexandru, Cuvee Charlotte și Cuvee Guy de Poix).
Incet, încet, apar semne că anul trecut a fost un an excelent în Dealu Mare, cel puțin pentru strugurii roșii, fapt demonstrat, deocamdată, de către vinurile rose – producția anului 2016. Avem recent un Rose (Terra Romana) 2016 clasat pe locul I la Concursul de vinuri Centura Rose 2017. Totuși, hai să-l vedem și pe acesta!

Culoare sa este rose provensal, dezvoltă arome fructate discrete dar prezente atât cât trebuie, avem citrice, fructe roșii de pădure (zmeurică, coacăze) și debordează de note proaspete, tonice, răcoritoare.

Nivelul de alcool de numai 12,5% îl va face să se “evaporeze” rapid din pahare, dar și din sticlă. Un rose foarte bun, o reușită a celor de S.E.R.V.E. din toate punctele de vedere.

26 Comentarii

26 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi