Vinuri Romanesti

Rotenberg Merlot Emeritus 2008

Cele 25 de hectare de vie veche, de peste 25 de ani, aflate între comunele Ceptura și Fântânele în Dealu Mare, plantate în majoritate cu Merlot, ce beneficiază de un climat și condiții asemănătoare unor zone celebre (Pomerol și Saint Emillion din Bordeaux), sunt vinovate pentru vinurile produse la Crama Rotenberg. Și nu numai viile cât mai ales oamenii, echipa, pasiunea lor de a zămisli vinuri atent lucrate. Vinurile Merlot, obținute aici, au impresionat și au creat multe patimi în lumea iubitorilor de vinuri calitative, cu personalitate, ce au un potențial real de învechire. Vinurile Cramei Rotenberg sunt caracterizate prin voluptozitate, complexitate, corpolență dar şi rotunjime.

Cu o culoare roşu rubiniu închis, pătrunzător, Rotenberg Merlot Emeritus 2008 este un vin sec, monocepage, din varietatea de struguri cu acelaşi nume. Nasul vinului excelează la capitolul arome şi aici regăsim note de fructe negre, condimente şi o tuşă discretă de mirodenii. Rotenberg-02Gustativ, susţinute de alcool şi o aciditate încă suficientă, fructele de pădure şi vişinele bine coapte sunt notele dominante, alături de celelalte touche-uri calde de french toast, ierburi aromatice şi tanini verzi.

Este clar că vinul evoluează şi mai ales că nu-l poţi judeca permanent după un şablon. Acum un an se prezenta mai pregnant, tanini se simţeau puternic, aromele gustative se lăsau mai greu descoperite. Acum s-a mai rotunjit, taninini sunt mai liniştiţi, dacă te joci cu el în pahar apar nuanţe subtile de vanilie, lemn dulce, ciocolată neagră.

Aşa cum spunea vara trecută Mişa Rotenberg, despre micul său secret: “vinurile mele vor ieşi bune până când mă voi plictisi sa mai fac vinuri”. Vă confirmăm faptul că încă nu s-a plictisit! Şi ar mai fi ceva. I-am sugera să se mai gândească şi să încerce să nu se plictisească niciodată!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi