Vinuri Romanesti

„R” Principele Fetească Neagră 2009

Vinul „R” Principele este, la dorinţa mea şi a celor de la Halewood, un simbol. Casa Regală crede în puterea exemplului personal şi în valoarea modelului, în societatea românească. Prin atribuirea unui însemn personal unui produs de înaltă calitate, dorim să inspirăm, să dăm încredere, să invităm la preţuirea continuităţii şi la respectarea tradiţiei.” Alteţa Sa Regală, Principele Radu al României.

Alături de vinul Principesa Margareta (un cupaj de Chardonnay, Pinot Gris şi Viognier produs de Domeniul Coroanei Segarcea), despre care am mai scris aici, „R” Principele Fetească Neagră 2009 este un vin roşu sec, ce emană nobleţe, rafinament, tradiţie. Tradiţie mai ales dacă amintim faptul că, soiul Fetească Neagră, reprezintă poate cel mai valoros soi roşu de struguri de la noi, ce începe să se prezinte din ce în ce mai bine în ultimii ani, iar în zona Dealu Mare atinge potenţialul său maxim de calitate.Principele R

Cramele Halewood au realizat acest vin cu foarte mare atenţie, iar rezultatul este pe măsura aşteptărilor. Vinul se prezintă, la o privire mai atentă, cu o culoare roşu rubiniu intens şi uşoare reflexe violacee; nas clasic de Fetească Neagră, fin, elegant, dar robust, ce emană arome consistente de fructe de pădure. Gustul său se împleteşte armonios, aromele fructelor de pădure, ceva coacăz negru discret (specific pentru astringenţa sa) alternând cu tanini, ce sunt relativ aşezaţi (vinul a fost baricat vreo 12 luni în baricuri de stejar franţuzesc). Se completează tabloul gustativ cu note dulcege de magiun şi coajă de pâine proaspătă scoasă recent din cuptor, urme de lemn (abia perceptibil) şi tente de vanilie. Un vin atent lucrat, tânăr, ce are potenţial de evoluţie încă câţiva ani. Răcit şi servit la o temperatură de 16-18˚C, va sta cel mai bine lângă brânzeturi fermentate, carne roşie şi preparate vânătoreşti.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi