Vinuri Romanesti

Principele Radu Merlot 2010

Vinul este produs de către Domeniile Viticole Tohani, din strugurii cultivați pe cele 0,7 hectare de viță de vie aflate în proprietatea Alteței Sale Regale pe moșia de la Tohani, într-o serie limitată de cinci mii de sticle.

Principele Radu Merlot 2010 este un un vin roșu, sec, culoare rubiniu-indigo, cernelos, ce prezintă o robă frumoasă pe pahar. Buchetul vinului aduce în prim plan note delicate de fructe de pădure, aici intrînd în rol murele, afinele, cireșele negre, coacăze, completate de note florale de violete, trandafiri și trufe.

Gustativ aceleași fructe alternează, fiind completate de arome discrete de condimente, caramel, lemn dulce și trufe. Alcoolul de 14% îi conferă corpolență, alături de aciditatea vivace. Principele Radu Merlot 2010Vinul pare încă tânăr, având ceva potențial de învechire și evoluție.

A fost distins cu o medalie de argint la Concursul Mondial de la Bruxelles (Merlot Anul I – 2010 – ediție limitată – 5000 sticle). L-am asociat lângă cotlet de berbecuț de Jurilovca, piept de rață afumat și o reducție de vin și curmale, plus o garnitură din legume fierte (morcov, sparanghel), la ultima întâlnire a Clubului de Vinuri Vademecum. La momentul de față îi acordăm 87p, cu precizarea că ar trebui reevaluat peste 2 – 3 ani când va mai câștiga în complexitate.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi