Vinuri Romanesti

PPD Romania Devine Distribuitorul Oficial al Vinurilor Premium Romanesti ALIRA

Postat in

(P) Comunicat de presă: PPD România, unul dintre cei mai mari distribuitori de băuturi alcoolice importate premium și super-premium de pe piață, anunță că a devenit distribuitorul oficial al vinurilor românești ALIRA. Cinci vinuri premium românești ALIRA produse pe cele 80 de hectare ale domeniului Aliman din Dobrogea vor fi distribuite la nivel național în locațiile off și on trade ale PPD România.

Cu o investiție de peste 7milioane de Euro, compania WineRo a început în 2010 distribuția primului său vin ALIRA Merlot 2009, iar în prezent oferă o gamă largă de vinuri premium printre care Fetească Neagră (soi românesc), Merlot, Cabernet Sauvignon și Rose. Cele cinci vinuri premium care vor fi reprezentate la nivel național de PPD România sunt: ALIRA Merlot 2009 ; ALIRA Cabernet Sauvignon 2010 ; ALIRA Tribun 2011 – un cupaj din cele trei soiuri Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră; ALIRA Fetească Neagră 2011 și ALIRA Rose 2012.Vinurile ALIRA sunt rezultatul combinației dintre terroir-ul de la Aliman, locul unde acum crește și se dezvoltă vița de vie, și măiestria cu care oenologul nostru aplică filosofia vinurilor de Bordeaux.

Această combinație a condus la obținerea unor vinuri excelente, complexe și echilibrate, tipice, dar în același timp amprentate de condițiile din Dobrogea. “Suntem mândri să reprezentăm vinurile ALIRA, recunoscute și premiate la nivel internațional, și, astfel, să diversificăm categoria de vinuri din portofoliul nostru. Avem convingerea că în România se produc vinuri de calitate, comparabile cu cele mai apreciate din lume, care au devenit tot mai îndrăgite și solicitate de consumatori atât pe plan local cât și internațional”, a declarat Nikos Xystouris, Director General PPD România.

Început în 2006, prin alegerea unui terroir excelent pentru vinuri roșii, continuat sub atenta supraveghere a renumitului oenolog francez Marc Dworkin, proiectul nostru are obiectivul de a oferi consumatorului român vinuri cu cel mai bun raport calitate – preț în segmentul premium. Pentru a ne atinge acest obiectiv aveam nevoie de un partener puternic, orientat către vânzarea de produse premium, care să înțeleagă și să susțină strategia noastră. Am găsit acest partener în PPD România și suntem convinși că împreună vom reuși să aducem și să menținem ALIRA în topurile preferințelor consumatorilor de vinuri bune”, a declarat Ghenadie Bobeică, General Manager, WineRo.

Prezentă pe piața din România din 2007 și parte a companiei Photos Photiades Distributors, PPD România este printre cei mai mari distribuitori de produse de alcool premium si super-premium de pe piaţa locală şi partener al renumitului producător de băuturi spirtoase, Diageo, lider mondial pe segmentul de băuturi premium. Alături de Diageo, Grupul Campari şi de alţi parteneri strategici la nivel local, compania deţine cel mai mare portofoliu de branduri premium și super-premium, renumite în întreaga lume, precum Johnnie Walker, J&B, Smirnoff, Baileys, şampania Lanson, Campari, Aperol, Wild Turkey, Cinzano, SKYY Vodka, precum și propriul brand de vodkă, Tazovsky Vodka.

Photos Photiades Group (PPG), companie internațională fondată în urmă cu peste 70 de ani, are o activitate impresionantă în vânzări, marketing și distribuție de branduri alcoolice și non-alcoolice de renume mondial. PPG este prezentă în România, Grecia, Cipru, Croația și Slovenia. Pentru mai multe informații, vizitați: www.ppd.com.ro.

Compania WineRo s-a înființat în 2006, an în care a achiziționat 80 de ha de teren la Aliman, județul Constanța. Aici au fost plantate și sunt cultivate soiul românesc Fetească Neagră și soiurile internaționale Merlot și Cabernet Sauvignon – investiția în achiziții și plantări a fost de 2,6 mln Euro. În septembrie 2010 a fost lansat primul vin produs de WineRo, ALIRA  realizat din struguri Merlot din recolta 2009. La sfârșitul anului 2012, următorul vin din gamă a aparut pe piață – ALIRA Tribun 2011, un cupaj prietenos de Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră. În 2013, gama a fost completată cu alte premiere: ALIRA Rose 2012, ALIRA Cabernet Sauvignon 2010 și ALIRA Fetească Neagră 2011.

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version