Vinuri Romanesti

Povești La Gura Sobei Cu Maria

Chiar dacă suntem pe finalul lunii martie, vremea capricioasă încă își face de cap. Și atunci, ce era mai indicat să faci într-o duminică noroasă și friguroasă? Să faci un foc molcom în sobă să te încălzești și să savurezi un pahar de vin. Am fost curios să văd cum se mai prezintă Feteasca Albă din gama Owner Choice de la Jidvei, pe numele său Maria.

Prin urmare, vinul cu pricina – Jidvei Maria Fetească Albă 2014, se prezintă cu o culoare galben pai cu tente aurii, iar aromatic notele sale sunt dominate de un extract delicat de citrice, note ușor mentolate și flori de câmp. Gustativ se simt pregnant citrice dar și tușe ușor dulcege, dat fiind și nivelul de 13,5% alcool ce susține încă bine vinul. Aciditatea este acolo unde trebuie, iar pe final se simt fructe verzi și aceleași note proaspete.

Dacă am facem comparaţia cum se prezenta acest vin cu un an în urmă, observăm că evoluția sa aromatică virează ușor către un alt registru, buchetul de sticlă fiind cel care începe să modeleaze discret aromele sale spre note elegante de fructe confiate, mentă, lemn dulce, completate de o onctuozitate elegantă, ce demonstrează faptul că Jidvei-ul Maria Fetească Albă are și ceva potenţial de învechire.

Alături de tagliatele de cânepă cu parmezan ras, stropite cu ulei de trufe a fost o alegere perfectă!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi