Vinuri Romanesti

Pinot Noir 2009 Domeniul Coroanei Segarcea

Toate vinurile produse la Segarcea exprimă terroir-ul locului, binecuvântat cu sol bogat în cernoziomuri și calcare, pante domoale, expunere excelentă spre sud, precipitații reduse vara și o istorie de peste 100 de ani.

Viile sunt irigate prin picurare, aici fiind plantate și replantate parcele cu viță provenită din clone selecționate ce produc strugurii care se desăvârșesc în acest loc parcă ales anume. Spiritul domeniului s-a transmis și este păstrat și în prezent în vinoteca de la Segarcea, ce găzduiește un adevărat tezaur oenologic.

Acest Pinot Noir 2009, produs de către Domeniul Coroanei Segarcea, se prezintă cu o culoare roșu intens, violaceu, limpede și atrăgător când îl privești în lumină. Nasul său emană note fructate, extractive, suple, mai ales dacă este lasat la aerat în decantor.DSCN3439

Fructele roșii și condimentele se îngemănează într-un amestec delicat, fin, mătăsos, catifelat. S-a reușit obținerea unui vin cu aromă de fruct, puțin baricat, menținându-se astfel o notă de originalitate, obișnuită deja vinurilor de Segarcea.

Exprimarea cât mai perfectă a strugurelui și aromelor sale în vin reprezintă o adevărată provocare pentru orice vinificator ce trebuie să lucreze cu acest soi un pic capricios, sensibil și mai greu de controlat.

Servit la o temperatură de 16 – 18 grade C va fi o alegere excelentă lângă preparate din carne roșie, aperitive din mezeluri crud-uscate, brânzeturi ușoare sau cașcaval. Despre istoria cramei, oamenii locului și tot ce s-a realizat la Domeniul Coroanei Segarcea puteți citi mai multe accesând următorul link aici.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi