Vinuri Romanesti

Pietroasa Tămâioasă Românească 1990

Vinoteca de la Pietroasa mai poartă pe rafturile sale vinuri din secolul trecut, vinuri din ani de excepţie, ce poartă o amprenta inconfundabilă. Fie că vorbim despre Grasa de Pietroasa, Tămâioasa Românească, Rieslingul sau Feteasca regală, vinurile produse în zona Dealu Mare dovedesc și demonstrează că au trecut testul timpului, fiind vinuri care au evoluat frumos.

“Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasa – Buzău este filială a Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din anul 2005. Este amplasată în zona centrală a podgoriei Dealu Mare, care se întinde pe o lungime de cca 70 km între Valea Teleajenului şi Valea Buzăului.

Sediul staţiunii se găseşte în partea de vest a comunei Pietroasele, la o altitudine de 200 m, iar DSCN2563plantaţiile sale ocupă terenuri cu condiţii foarte favorabile pentru cultura viţei de vie, caracteristice arealului viticol.”(www.pietroasaveche.ro)

Pietroasa Tămâioasă Românească 1990 este un vin alb dulce, cu o culoare galben aurie intensă, limpede, ce te întâmpină cu un buchet seducător ce emană note florale de salcâm, trandafiri, iasomie. Gustul său îți pune stăpânire pe gură prin aromele fructate de pepene galben, fagure de miere, piersici bine coapte.

Un postgust lung, plăcut. Nu dezvăluim mai mult, lăsându-vă astfel pe dumneavostră să-i descoperiți savoarea și aromele. Alături de preparate de desert poate fi o alegere perfectă. Sau poate fi chiar un desert în sine!

20 Comentarii

20 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi