Vinuri Romanesti

Petro Vaselo Bendis Nadir

Un concept interesant al producătorului Petro Vaselo sunt cele două spumante din gama Bendis – Zenit și Nadir, așezate cumva în opoziție, la fel cum se află cele două puncte imaginare de pe sfera terestră. Nadirul este punctul de intersecție dintre verticala observatorului și sfera cerească, situat imediat sub observator, fiind diametral opus Zenitului. Pornind de la acest principiu al opoziției, avem în portofoliul cramei două spumante Bendis Zenit (Extra Dry) și Bendis Nadir (Brut), obținute din viile cultivate în podgoria Recaș.

Spumantul este obținut din struguri Pinot Noir, vinificați în alb, prin metoda Charmat. Revenind la spumantul Bendis Nadir, acesta surprinde plăcut printr-un perlaj fin, constant și consistent. Culoarea sa este galben pai intens, cu reflexe strălucitoare.Petro Vaselo Bendis Nadir Nasul dezvăluie arome de fructe tropicale, piersici bine coapte și note vegetale discrete.

Gustativ regăsim note fructate, citrice, aciditate ridicată iar pe final domină grapefruit-ul roșu. Elegant și rafinat, uneori discret dar și exploziv pe alocuri, alternează plăcut într-o armonie ce-i conferă echilibru.

L-am asociat cu o salată tradițională din pește sălbatic – crap, somn, șalău, știucă (la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării), plină de arome, care se poate servi la temperatura camerei sau de la frigider (dupa preferințe), alături de care spumantul s-a simțit perfect și a fost pus în valoare. Îi acordăm 86p.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi