Vinuri Romanesti

Nobilitas Crâmpoșie 2012

Lansat în premieră la Salonul Internațional de Vinuri VINVEST, ce a avut loc recent la Timișoara, acest vin își are originile în sudul țării, mai exact în sudul extrem al României, provenind din viile ce se întind pe dealurile ce coboară lin spre Dunăre și spre orașul Zimnicea, județul Teleorman.

În gama de vinuri Nobilitas, ce aparține producătorului InterVitt (despre cramă și potențialul acesteia am mai scris aici), găsim această Crâmpoșie, ce se prezintă bine, cu o culoare galben pai foarte deschis, limpede, cristalină. Nasul său debutează cu armome proaspete, fine și sprințare, ce amintesc de simfonia florală a primăverii, note ierboase, completate de gustul său citrice, fructe verzi, fructe exotice și o aciditate ridicată, echilibrată de o mineralitate ce o meține într-o armonie persistentă.

inter 10(1)Nobilitas Crâmpoșie 2012 (I.G. Terasele Dunării) impresionează prin aromele sale fine, delicate, întrerupte pe alocuri de o complexitate profundă ce alternează plăcut cu notele fructate, semn că vinul a fost desăvârșit printr-o scurtă baricare în vase de lemn noi, obținându-se astfel câteva note surprinzătoare, atractive, ce susțin perfect vinul, dar care nu te trimit cu gândul la lemn sau note lemnoase.

În zilele toride poate fi un companion perfect. Alcoolul de 13% vol. aproape că nu-l simți fiind bine integrat. Răcit corespunzător, va face deliciul oricărei mese, alături de aperitive sau diverse preparate din pește, iar aici ne putem gândi la o saramură de crap sau o scrumbie la grătar. Deja am început să poftesc! Vă las pe dumneavoastră să descoperiți Crâmpoșia, un vechi soi de struguri cu origini milenare pe meleagurile din sudul României, ce și-a găsit un loc perfect aici lângă Zimnicea, demonstrând că se simte foarte bine în acest nou areal viticol.

21 Comentarii

21 Comments

  1. Pingback: Oenolog.ro - Cotul Dunării Crâmpoșie 2011

  2. Pingback: Oenolog.ro - InterVitt a Deschis Primul Magazin în București

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi