Vinuri Romanesti

Neptunus Shiraz 2011

Postat in

Cunoscut în mitologia romană drept zeul mărilor, Neptunus completează gama de vinuri lansată de Cramele Hallewood, alături de alte vinuri cu denumiri din mitologia greacă (Hyperion, Theia, Rhea, Kronos). Mai multe detalii puteți citi aici.

Neptunus Shiraz 2011 este un vin roșu sec, obținut din strugurii plantați în viile deținute în zona Cernavodă, Dobrogea (Shirazul s-a adaptat și îi priește de minune climatul mai cald de aici). Cu o culoare rubiniu închis, nasul debutează cu arome intense de condimente și fructe negre de pădure, completat de nuanțe fine de vanilie și eucalipt.

Se prezintă, complex, elegant, cu o extractivitate intensă a aromelor. Gustativ regăsim condimente (predominant piper roșu și piper negru), completate de mure, coacăze, note vanilate și taninuri fine. Este produs în ediție limitată (9700 de sticle). Post-gust lung, catifelat.

Asocierea sa cu aperitive din brânzeturi ușoare, preparate din carne de vită, rață, miel, la o temperatură de servire de 16-18˚C, va face deliciul oricărei mese. Așa cum s-a întâmplat recent la o sesiune a Clubului de vinuri Vademecum.

Cum menționam, soiul Shiraz se simte bine în zona Dobrogei, dar viile încă tinere nu-i conferă deocamdată acea tipicitate caracteristică soiului. Poate peste câțiva ani vom avea veritabile surprize cu „Shirazurile dobrogene”. Mai trebuie doar să avem răbdare!

4 Comentarii

Cele mai citite

Exit mobile version