Vinuri Romanesti

Nec Plus Ultra Rose 2013

Până aici, dincolo nu se mai poate!” Așa se traduce expresia, ce provine din limba latină, „Nec Plus Ultra”, menită să-i avertizeze pe navigatorii ce intrau în strâmtoarea Gibraltar că au ajuns la capătul lumii cunoscute la acele vremuri. În zilele noastre ea este folosită pentru a marca anumite realizări de excepție, performanțe care nu pot fi depășite, într-un cuvânt superlativul.

Cei de la Crama Jidvei au denumit o gamă de vinuri cu această sintagmă, tocmai pentru a scoate în evidență vinurile de calitate, obținute de pe parcele selecționate, cu cea mai bună expunere, din aproape cele 2000 de hectare cât sunt plante cu viță de vie în Podgoria Târnavelor.

Nec Plus UltraȘi pentru că a venit momentul să analizăm vinuri mai tinere, obținute din recolta anului trecut, astăzi avem sub lupă un rose demisec, din gama Nec Plus Ultra, ce ne va răcori în zilele călduroase din primăvara și vara ce urmează să vină. L-am prezentat recent și-n cadrul Clubul de vinuri Vademecum, unde a lăsat o impresie plăcută. Să vedem cum se exprimă vinul.

Nec Plus Ultra Rose 2013 (demisec) Jidvei se prezintă cu o culoare rose intens, limpede, cristalin. Nasul său dezvoltă arome echilibrate de fructe roșii, vișine bine coapte. Cupaj din soiurile Cabernet Sauvignon și Syrah, a împrumutat din valențele gustative ale celor două soiuri, regăsind arome de fructe roșii bine coapte, prune, condimente.

Echilibrat de aciditatea ridicată, zahărul se integrează perfect și conferă tușe dulcege plăcute, aromate. Alcool 13% ce nu se simte dacă este servit bine răcit. Alături de aperitive și preparate mai ușoare, va fi un partener de nădejde pentru o masă reușită.

2 Comentarii

2 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi