Vinuri Romanesti

Măiastru Sauvignon Blanc 2013

“Pasărea Maiastră, pasăre justiţiară, posedând o putere magică inepuizabilă, aparţine Tărâmului Celălalt, trăind izolat şi neexpunându-şi splendidul penaj multicolor decât foarte rar. În fauna mitologică românească, Pasărea Maiastră este considerată regina păsărilor, mesageră a zânelor.

Ca orice fiinţă supranaturală înzestrată cu puteri magice, este destul de scumpă la vedere, frumuseţea ei unică şi lumina celestp pe care o răspândeşte încântând doar privirea celor cu adevărat privilegiaţi. Despre cântecul ei, care nu răsună decât în singuratate, se spune ca ar întineri orice ascultător.O astfel de pasăre cu însuşiri excepţionale se întâlneşte în aproape toate culturile.

DSCN5339De exemplu, Pasărea Phoenix, despre a cărei frumuseţe unică se vorbeşte din Europa până în Orientul Mijlociu şi în America, este un echivalent al Păsării Măiastre.

Ceea ce individualizează misterioasa fiinţă înaripată despre care se spune că s-ar fi născut dintr-un ou de aur ce plutea pe apele Oceanului Primordial este capacitatea de a se mistui în flăcări şi de a renaşte din propria cenuşă, ca simbol al focului creator şi, totodată, distrugator al lumii. Pentru creştini, Pasărea Phoenix este o pasăre sacră, fiind asociată Arhanghelului Mihail” (sursa: wikipedia.org).

Crama Oprişor a surprins cel mai expresiv această magie, lansând în această primăvară, la Târgul internațional de vinuri Goodwine, în gama de vinuri Măiastru (o gamă entry level, formată din vinuri ce exprimă cel mai pregnant spiritul Olteniei), un Sauvignon Blanc ce va face face senzație și care se prezintă fără făţărnicie, echilibrat, expresiv.

Măiastru Sauvignonul Blanc 2013 din această gamă este un vin sec, ce emănă perfect esenţe primăvăratece, fiind un vin cu arome atrăgătoare şi note foarte proaspete.

Vinul se prezintă cu o culoaDSCN5340re galben deschis, cu tente uşor verzui, exprimă prin aromele sale note florale intense şi un gust direct, specific soiului, susţinut de un nivel de alcool de 13,5%, ce-l completează și potențează corespunzător.

Aciditate ridicată, prospețime, post-gust suficient de lung cu note de grapefuit, din toate regăsim în acest vin. Atât cât trebuie. Din gama de vinuri cu preţ mediu (de 15lei sticla) este un vin cu un raport calitate preţ bun.

Poate însoţi agreabil preparate culinare precum aperitive, paste cu sparanghel, preparate din pui la cuptor, creveţi traşi la tigaie.

 

5 Comentarii

5 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi