Vinuri Romanesti

Măiastru Sauvignon Blanc 2011

“Pasărea Maiastră, pasăre justiţiară, posedând o putere magică inepuizabilă, aparţine Tărâmului Celălalt, trăind izolat şi neexpunându-şi splendidul penaj multicolor decât foarte rar. În fauna mitologică românească, Pasărea Maiastră este considerată regina păsărilor, mesageră a zânelor. Ca orice fiinţă supranaturală înzestrată cu puteri magice, este destul de scumpă la vedere, frumuseţea ei unică şi lumina celestp pe care o răspândeşte încântând doar privirea celor cu adevărat privilegiaţi. Despre cântecul ei, care nu răsună decât în singuratate, se spune ca ar întineri orice ascultător.

O astfel de pasăre cu însuşiri excepţionale se întâlneşte în aproape toate culturile.
De exemplu, Pasărea Phoenix, despre a cărei frumuseţe unică se vorbeşte din Europa până în Orientul Mijlociu şi în America, este un echivalent al Păsării Măiastre. Ceea ce individualizează misterioasa fiinţă înaripată despre care se spune că s-ar fi născut dintr-un ou de aur ce plutea pe apele Oceanului Primordial este capacitatea de a se mistui în flăcări şi de a renaşte din propria cenuşă, ca simbol al focului creator şi, totodată, distrugator al lumii. Pentru creştini, Pasărea Phoenix este o pasăre sacră, fiind asociată Arhanghelului Mihail”.

Iar Crama Oprişor a surprins cel mai expresiv această magie, relansând în primăvară gama de vinuri Măiastru (o gamă entry level), formată din vinuri ce exprimă cel mai pregnant spiritul Olteniei, vinuri simple, directe, ce se prezintă fără făţărnicie. Sauvignonul Blanc 2011 din această gamă este un vin sec, ce emănă perfect esenţe primăvăratece, fiind un vin cu arome atrăgătoare şi note foarte proaspete (în primăvară la Premiile Vinvest 2012 Crama Oprişor, cu al său Măiastru Sauvignon Blanc 2011, a obţinut o binemeritată medalie de aur).

Vinul se prezintă cu o culoare galben deschis, cu tente uşor verzui, exprimă prin aromele sale note florale intense şi un gust direct, specific soiului, susţinut de un nivel de alcool de 14%, ce-l completează corespunzător. Din gama de vinuri cu preţul mediu de 15 lei, este un vin cu un raport calitate preţ corespunzător. Poate însoţi agreabil preparate culinare precum: paste cu sparanghel, preparate din pui la cuptor, creveţi traşi la tigaie.

4 Comentarii

4 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi