Vinuri Romanesti

Măiastru Cabernet Sauvignon 2013

“Pasărea Maiastră, pasăre justiţiară, posedând o putere magică inepuizabilă, aparţine Tărâmului Celălalt, trăind izolat şi neexpunându-şi splendidul penaj multicolor decât foarte rar. În fauna mitologică românească, Pasărea Maiastră este considerată regina păsărilor, mesageră a zânelor.

Ca orice fiinţă supranaturală înzestrată cu puteri magice, este destul de scumpă la vedere, frumuseţea ei unică şi lumina celestp pe care o răspândeşte încântând doar privirea celor cu adevărat privilegiaţi.

Despre cântecul ei, care nu răsună decât în singuratate, se spune ca ar întineri orice ascultător.O astfel de pasăre cu însuşiri excepţionale se întâlneşte în aproape toate culturile. De exemplu, Pasărea Phoenix, despre a cărei frumuseţe unică se vorbeşte din Europa până în Orientul Mijlociu şi în America, este un echivalent al Păsării Măiastre.

Maiastru Cabernet Sauvignon 2013Ceea ce individualizează misterioasa fiinţă înaripată despre care se spune că s-ar fi născut dintr-un ou de aur ce plutea pe apele Oceanului Primordial este capacitatea de a se mistui în flăcări şi de a renaşte din propria cenuşă, ca simbol al focului creator şi, totodată, distrugator al lumii. Pentru creştini, Pasărea Phoenix este o pasăre sacră, fiind asociată Arhanghelului Mihail” (sursa: wikipedia.org).

Crama Oprişor a surprins cel mai expresiv această magie, lansând în gama de vinuri Măiastru (o gamă entry level, formată din vinuri ce exprimă cel mai pregnant spiritul Olteniei), un Cabernet Sauvignon care se prezintă fără făţărnicie, echilibrat, expresiv.

Un vin care aduce fructele de pădure în prim plan, cireșele amare, coacăzele negre, atât olfactiv cât și gustativ, cabernet sauvignonul prezentându-se echilibrat și bine legat. Post-gust mediu, plăcut, pentru gama sa fiind un vin corect, alături de preparate din carne roșie la grătar sau aperitive cu brânzeturi asociindu-se foarte bine. Alcoolul bine integrat, temperatura de servire de 15 grade C fiind cea optimă.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi