Vinuri Romanesti

Liliac Rose 2015

Am savurat deja primul vin rose al anului 2015 recent, în cadrul Clubului de Vinuri Vademecum, când au fost prezentate și luate sub lupă vinurile Cramei Liliac. Așa cum mă așteptam, nu aveau cum să dezamăgească. Iar rose-ul 2015 de la Crama Liliac va fi iar la înălțime, că tot au mai întrebat amici de-ai mei despre el. Dar să lăsăm vinul să se destăinuie, exact așa cum a fost în pahare.

Liliac Rose 2015, este un vin rose sec, obținut 100% din struguri din soiul Pinot Noir, cu o culoare asemănatoare cu cea a somonului, limpede și cristalin.

Te întâmpină cu arome olfactive interesante, amintind de fructele roșii de pădureLiliac Rose Pinot Noir 2015 (zmeură, coacăze roșii), coajă de portocală precum și note de condimente discrete. Nasul este intens și persistent, dar nu exagerat, fiind completat de eleganța și rafinamentul său, care te cuceresc instantaneu. Reușit, reușit, reușit, n-ai ce să-i reproșezi.

Gustativ surprinde printr-un echilibru perfect între aromele de citrice și fructele de pădure (zmeură, merișoare, coarne), aciditatea ridicată, mineralitatea persistentă și post-gustul lung. Lângă aperitive, preparate din pește și fructe de mare, bine răcit (pe la vreo 9-10 grade C), va fi un companion de nădejde. Îi acordăm 88p. Cum s-ar zice „The Bat strike again!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi