Vinuri Romanesti

Liliac Ice Wine 2016

Postat in

Ice Wine-ul produs de Crama Liliac este obţinut în condiţii speciale (de climă rece), după trecerea unor cicluri de îngheţ-dezgheţ peste vie, din strugurii (soiurile Pinot Gris, Muscat Ottonel si Neuburger) recoltaţi tocmai în luna decembrie. Mustul este fermentat şi maturat 9 luni pe drojdie, iar ulterior ajunge în sticlă.

Ajuns ulterior în pahar, vinul se dezvăluie cu o culoare galben pai intens, auriu pe alocuri, cu arome fine de fructe de vară (caise, piersici) dar şi tropicale (lychee, papaya, ananas) ce se regăsesc şi-n gust, fiind completat cu note de fagure de miere, fructe confiate şi o aciditate pe măsură, ce-i conferă un caracter proapăt şi revigorant.

Este un început bun, mai ales că pe piaţa vinurilor din România sunt puţini producătorii care au îndrăznit să producă Ice Wine.

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version