Vinuri Romanesti

Leat 6500 The Origin Sauvignon Blanc 2013

Leat 6500 The Origin Sauvignon Blanc 2013 este un vin alb sec, produs de M1 Crama Atelier, ce etalează vizual o culoare galben pai deschis și ușoare inflexiuni verzui pe marginea paharului, limpede, strălucitor.

La primul contact olfactiv se prezintă direct, cu note intense, în care regăsim tipicitatea de soi, flori de soc, fructe exotice, note vegetale și o tentă ușor minerală.

M1 Crama Atelier Sauvignon Blanc 2013Gustativ avem un corp mediu, bine echilibrat de aciditatea sa, cel susține perfect. Aromele gustative dominante sunt cele de fructe coapte, citrice și grapefruit pe final.

Crama M1 Atelier a utilizat în cadrul vinificației o combinație de cisterne din inox și butoaie din stejar românesc, iar vinul tânăr a fost maturat timp de patru luni pe drojdia fină de fermentație, pentru menținerea prospețimii și un plus de complexitate.

Servit bine răcit, alcoolul (13,7%) susține elegant vinul, post-gustul său este lung, cu note de prospețime și o mineralitate specifică zonei de unde provin strugurii. Îi acordăm 84,5p.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi