Vinuri Romanesti

Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011

Crama M1 Atelier surprinde plăcut cu acest vin, producție a anului 2011, cupaj din două soiuri (Cabernet Sauvignon 60% și Merlot 40%), baricat ceva vreme (vreo 18 luni), timp în care și-a desăvârșit aromele. Este un vin tânăr, cu potențial de învechire. Sincer aș fi vrut să-l desfac peste ceva vreme, dar curiozitatea m-a împins să-l testăm acum, bineînțeles după o decantare prealabilă de vreo 3 ore.

Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011 se prezintă cu o culoare rubiniu închis, completată de inflexiuni violacee.Nasul său impresionează încă de la primul contact, aducând în prim plan note plăcute de cireșe, mure, coacăze roșii, fragi de pădure, alături de vanilie, piele, ciocolată și condimente (predominant scorțișoară).

Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011Gustativ regăsim arome intense de fructe de pădure, taninuri delicate, fine, vanilie, scorțișoară, cuișoare, într-un echilibru elegant, completat de o aciditate ridicată. Pe final se simt discret notele plăcute de lemn, neagresive. Post-gustul este lung, remanent, ce te face să nu-l uiți prea ușor. Un vin care este interesant de urmărit cum evoluează în anii următori, așa că aviz amatorilor, cumpărați-l de acum, fiind produs într-o ediție de 15873 de sticle.

Alături de preparate precum carnea roșie de vânat, brânzeturi fermentate și deserturi din ciocolată neagră va fi un companion de nădejne. Am încercat o asociere mai îndăzneață, lângă un preparat tradiționat din pește gras (somn sălbatic de Dunăre) gătit la cuptor alături de legume gratinate, peste care s-a ras cașcaval. A mers de minune! Îi acordăm 87p.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi