Vinuri Romanesti

Lauri Cuvee Rasova 2011

 

Despre gama de vinuri Lauri, dedicată vânzării în retail, produsă de către Alira, s-au scris multe (chiar vrute și nevrute). Cert este faptul că vinul a avut parte de o nefericită promovare datorită unui lot care a avut ceva probleme, aici fiind vorba de celălalt frate de gamă, Lauri Cuvee Aliman 2011. Aceste aspecte se pare că s-au remediat, lotul respectiv a fost retras.

Vinul de față, Lauri Cuvee Rasova 2011, este un cupaj de Merlot 60% și Cabernet Sauvignon 40% (demisec), dens, corpolent, consistent, surprinde culoarea sa de un roșu rubiniu foarte închis, datorat extractivității sale. Vinul se deschide (după decantare o oră) încet și elegant, regăsind arome de fructe de pădure, prune, vișine coapte. Lauri Cuvee Rasova 2011

Gustativ avem note de fructe de pădure, mure predominant, cafea, ciocolată, condimente (neagresive), totul îmbrăcat în lemn plăcut, catifelat (să amintim că învechirea s-a făcut 10 luni în butoaie de stejar franțuzesc, pentru 50% din cantitate folosindu-se butoaie de 1 an iar pentru restul de 50% în butoaie de 2 ani).

Un vin ce poate însoți preparate din carne roșie, aperitive cu branzeturi fermentate. Lasând deoparte părerile pro sau contra, enunțate pe blogguri de către cei care l-au trecut prin papilele gustative, mie mi-a lăsat impresia unui vin onest, curat, fără multe articificii sau pretenții, ce se prezintă bine dacă este decantat corespunzător.

2 Comentarii

2 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi