Vinuri Romanesti

Lafite Rothschild Los Vascos Chardonnay 2011

Despre Chateau Lafite Rothschild, una dintre cele mai cunoscute case de vinuri din lume, nu ar fi prea multe de spus. Este interesant faptul că în epoca globalizării, proprietarii Domaines Barons de Rothschild Lafite au facut achizitii strategice în întreaga lume, selectând anumite locații care posedă terroir-ul necesar pentru producerea vinurilor de lume nouă interesante, sub cupola unui brand consacrat. Una dintre lor primele locații din afara zonei Bordeaux este în Los Vascos, valea Colchagua, Chile.

Pentru Chardonnay-ul produs aici, cei de la Lafite au încercat să vină cu ceva nou, să obțină un vin bun cu o valoare de piață surprinzătoare, prin prisma numelui trecut pe etichetă. Și se pare că au reușit. lafiteDesprte vin, un alb sec, monocepage Chardonnay, spunem că se prezintă  impresionant, cu o culoare galben pai strălucitoare atinsă de nuanțe ușor galben intens, ce te întâmpină cu un nas fructat, unde aromele de piersică, pepene galben și fucte tropicale (ananas, mango) domină în totalitate din punct de vedere olfactiv.

Gustativ se prezintă la fel de impresionant, proaspăt, curat, îl simți plăcut în gură, unde mixul de arome de fructe tropicale, pepene, piersici este urmat pe alocuri de note ușor condimentate.

Aciditatea ridicată îi asigură o prospețime șarmantă, pe alocuri simțindu-se note de alune și migdale, închegate bine în structura vinului. Notele de lemn sunt discrete, baricarea desăvârșind frumos vinul, ce are un postgust lung, persistent și puternic. Îl găsiți la un preț de 54 de lei sticla în online la eccevinum.ro.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Pingback: Oenolog.ro - Tasting Chardonnay by Vademecum

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi