Vinuri Romanesti

LacertA Rose 2012

LacertA Rose 2012 este un rose mai aparte, prin prisma soiului de struguri folosit la obţinerea sa. Strugurii proveniţi din soiul Blaufraenkisch (un soi cultivat în vestul Europei, numele adoptat în România fiind de Burgund Mare), reprezintă baza acestui vin sec, cu o culoare roz intens, ce irizează în lumină inflexiuni strălucitoare. Nasul aminteşte de arome minerale cu nuanțe de cireșe și ceva mai discret căpşuni şi frăguţe de pădure.

Gustul său este în acelaşi registru, completat de influenţe proaspete, cu note de citrice. Un vin perfect pentru zilele de vară, chiar dacă are are un nivel al alcolului mai ridicat (13,8%). Alături de aperitive, salate și peşte va face o companie perfectă. LacertA Winery include în prezent în oferta sa nouă sortimente de vinuri premium (trei de vin alb şi şase de vin rosu). Lacerta-Winery+Lizzard-logoDistribuţia este realizata exclusiv prin HoReCa, baruri selecte, câteva magazine de nişă şi magazine online (aici îl găsiţi la un preţ de 52 lei/st.).

Vinurile LacertA sunt produse în podgoria Dealu Mare, pe o proprietate cu o suprafaţă de 82 ha, în localitatea Finţeşti, judeţul Buzău. Partea de producţie este completată de domeniul central, mai exact conacul Dorobanţu, o operă de artă construită de arhitectul Ion Mincu în anul 1901 şi restaurată după investiţii serioase în 2005, după planurile originale.

Crama are numeroase dotări precum salon de degustări, magazin de vinuri, sală de conferinţe, toate beneficiind de o arhitectură elegantă şi un design rafinat. Fiind localizată la numai o ora şi jumătate de Bucureşti, oferă o oportunitate perfectă pentru o ieșire din capitală şi poate fi pusă la dispoziţie pentru excursii enoturistice, vizite şi diferite evenimente private sau teambuilding-uri.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi