Vinuri Romanesti

Lacerta Cuvee IX 2011

Obținut din patru varietăți de struguri roșii (Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră și Shiraz), Lacerta Cuvee IX 2011 se prezintă ca un vin complex, amplu, dezvoltând o paletă largă de arome, ce alternează plăcut pe măsură ce vinul se deschide și-și dezvăluie aromele sale. Vinul necesită o decantare de minim o oră. Culoarea sa este de un roșu rubiniu închis, cu ușoare inflexiuni violacee.

Important în procesul de vinificație, pornind din vie, prin normarea succesivă a producției pe parcursul anului, până la obținerea a maxim 1 kg de struguri pentru fiecare butuc de viță, alături de selecția strictă a strugurilor care intră în procesul de vinificație, se asigură vinurilor produse de Crama Lacerta un nivel calitativ ridicat. Așa cum regăsim și-n acest cupaj. Grație baricurilor prin care s-a odihnit ceva vreme, s-a desăvârșit elegant.

Lacerta Cuvee IXNasul său trădează arome de fructe de pădure, completate cu note de ciocolată, cafea, condimente. Gustativ, atacul său te trimite într-un registru care aduce în prim plan smochinele, murele, coacăzele, afinele, prunele uscate, alături de tonuri plăcute de condimente și vanilie.

Fiind un vin extractiv, trebuie savurat încet. Iar pe măsură ce se mai încălzește în pahar surprinde prin eleganța și complexitatea registrului său aromatic.

Taninuri fine, ferme, evoluate frumos, ce îmbracă rotund vinul. Alături de preparate din carne roșie, vânat și brânzeturi fermentate se simte cel mai bine. Interesant de urmărit în următorii ani evoluția sa la sticlă.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi