Vinuri Romanesti

Jidvei Mysterium Rose 2015

Aflat deja la cea de a patra generaţie (Mysterium a fost lansat în 2011), rose-ul vine cu un element de noutate, acesta fiind Pinot Noir-ul, cel de-al treilea soi de strugure care intră in componenţa acestui vin sec, alături de Cabernet Sauvignon şi Syrah.

Legenda Jidveiului, respectiv Romulus Buia, unul dintre cei mai longevivi vinificatori din Romania, reuşeşte să ne impresioneze cu acest rose care are o culoare roz intens şi arome fructate (în care cireşele şi agrişele roşii sunt prezente).oenolog-ro-mysterium-rose-jidvei-owner-choice-wine-of-transylvania

În gustul său avem arome bine conturate de fructe roşii (frăguţe, merişoare, măceşe), lămâi roşii, grapefruit, susţinute de aciditatea specifică Târnavelor, cea care conferă consistenţă şi corp.

Final mediu spre lung, în care citricele sunt parcă îmblânzite de note plăcute vegetale, ce-i conferă prospeţime şi vigoare. L-am urmărit încă de la lansarea sa, iar de la an la an Mysterium Rose a crescut din punct de vedere calitativ, regăsindu-se în prezent pe podiumul rose-urilor din România.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi