Vinuri Romanesti

Jacob’s Creek Sparkling Chardonnay Pinot Noir

Legenda cramei Jacob’s Creek începe prin anul 1847 când, un tânăr imigrant bavarez, pe numele său Johann Gramp, descoperă potenţialul comercial al vinului produs în Barossa Valley. I-a plăcut atât de mult vinul ce se producea aici încât s-a hotărât să se stabilească definitiv în Australia. Şi aşa a început să-şi construiască propria cramă de vinuri. De la pasiunea lui Johann pentru cramă şi vinuri, în timp, Jacob’s Creek a devenit o companie bine-cunoscută şi cu o reputaţie considerabilă în Australia şi pe întreg mapamondul.

jacob 01La turneul de tenis Australian Open, desfăşurat luna aceasta la Melbourne, Jacob’s Creek a fost unul dintre sponsorii principali, ca o recunoaştere a potenţialului şi calităţii produselor sale.  Jacob’s CreekChardonnay Pinot Noir Brut Cuvée, produs din cele două sortimente de struguri menţionate pe etichetă (Chardonnay şi Pinot Noir), este un spumant reuşit, cu o culoare galben pai luminoasă, prietenos şi moale (un nivel al alcoolului de 11,5%), produs prin metoda tradiţională champenoise, cu a doua fermentaţie în sticlă.

Aromele sale dezvăluie note ample de citrice, dominante fiind portocalele, iar pe final se simt tente uşor crocante şi amărui, plăcute şi discrete. Perlajul său este fin, omogen, liniştit. Spumantul trebuie servit bine răcit, frapat chiar, şi poate constiui o surpriză plăcută pentru diferite ocazii, aniversări, evenimente sau asociat culinar la aperitive, preparate din somon fume, brânzeturi feta. Prin magazinele de retail de la noi îl găsiţi la un preţ de 45 lei.

 

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi