Vinuri Romanesti

Issa Pinot Noir 2014

Postat in

Noua cramă La Salina amplasată în imediata apropiere a salinei Turda (la aproximativ 100 de metri de aceasta), pe Dealurile molcome ale Durgăului, într-o zonă cu o puternică vocație pentru vinuri albe, are acum în portofoliul său și un vin roșu (pe lângă cele două vinuri albe plus un roze).

Cum Pinot Noir-ul este un soi mai capricios, ce se vinifică cu dificultate, am fost curios să văd acest vin. Issa Pinot Noir 2014 este un vin roșu sec, culoare roşu rubiniu deschis, uşor transparent, ce dezvoltă arome delicate de afine coapte, vişine, violete, cafea, tabac şi condimente fine.

Gustativ surprinde prin rotunjimea sa, astringenţa plăcută, taninurile fine, alcool bine integrat, fiind foarte bine echilibrat, impresionând prin persistenţa şi postgustul său îndelungat. Ce păcat că au fost vinificate doar 1200 de sticle.

Un vin reușit, ce se apropie de tipicitatea de soi, dar care ar fi interesant de văzut și peste 1-2 ani. Dar cine mai are răbdare să aștepte până atunci?

Iar dacă aveți drum pe la salina din Turda, nu ezitați să faceți o vizită cramei de vis a vis, și mai ales să le încercați vinurile. Enjoy!

21 Comentarii

Cele mai citite

Exit mobile version