Vinuri Romanesti

InterVitt Brize du Danube Crâmpoșie Selecționată 2013

Postat in

Crâmpoșia se pare că se simte excelent pe terasele Dunării, unde dealurile molcome, solul fertil și expunerea sudică favorizează obținerea unor vinuri de calitate. Despre Crama InterVitt, o cramă nouă, tânără și cu perspective, puteți citi mai multe aici.

Noua gamă de vinuri Brize du Danube are în componența sa și Crâmpoșia selecționată, un vin alb sec, ce dezvăluie o culoare galben pai deschis, cu irizații cristaline și inflexiuni verzui pe marginea paharului. Un vin proaspăt, floral, cu arome olfactive care aduc în prim plan note de salcâm, tei, flori de viță de vie, fructe verzi, fructe exotice, într-un mix complex și complet.

Gustativ avem fructe exotice, citrice, susținute de o aciditate ridicată. Impresionează prin aromele fine, delicate, întrerupte pe alocuri de notele complexe, rafinate, urmare (probabil) a unei scurte baricări, ce-i conferă vinului eleganță. Răcit corespunzător va fi un companion perfect în zilele toride de vară, alături de preparate din pește, pui și aperitive.

L-am degustat în barcă, chiar pe Dunăre, la vărsare (Sfântul Gheorghe, Tulcea), în timpul unei partide de pescuit la somn. Un sentiment interesant te cuprinde la gândul că vinul își trage seva tot de pe malul Dunării, dar mai din amonte (Zimnicea) acolo unde strugurii de Crâmpoșie selecționată au extras briza Dunării și i-au metamorfozat în vinul ce ne-a încântat și desfătat simțurile. Îi acordăm 86p.

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version