Vinuri Romanesti

Idisma Drios Assyrtiko 2013

Crama Wine Art, situată în nordul Greciei (regiunea Drama), propune o abordare interesantă a acestui monocepage din Assyrtiko, ce se reflectă într-un vin interesant şi expresiv. În urma maturării timp de 5 luni în diferite baricuri de stejar (85% franţuzesc, 15 % american – cu diferite vârste, respectiv 30% cu vechime de 1 an; 40% de 2 ani iar restul de 3 ani) și a fermentației pe drojdii fine, a rezultat un vin pe care dacă-l deguști, nu ai cum să rămâi indiferent De ce? Pentru că, până la urmă, joaca aceasta cu baricurile (de diferite vârste) se reflectă impresionant în aromele vinului.

Culoare sa este de un galben auriu intens, iar la primul contact întâlnim arome complexe de citrice caramelizate, piersici, fructe confiate, busuioc, ce sunt completate de notele persistente de stejar, care uneori domină. Idisma Drios Assyrtiko 2013

Gustativ este perfect echilibrat, regăsim note de trandafiri, fructe de lychee, citrice și o mineralitate elegantă. Aciditatea bună și notele uşor crocante îi conferă un șarm aparte.

Cu un nivel de alcool de 15% (!) bine integrat, servit la 10-12 ° C, se asociază perfect lângă scoici, carne de pasăre, peşte gras, brânzeturi picante.

Chiar dacă nu este un Assyrtiko de Santorini, are propriul stil şi este un vin reuşit, cu potenţial de învechire încă 2-3 ani, când ar fi interesant de văzut cum a evoluat. Îi acordăm 89p. Îl veţi găsi în curând pe newgreekwine.ro.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi