Vinuri Romanesti

Fetească Regală Crama Ceptura

Postat in

Fetească Regală Crama Ceptura, din gama Crama Ceptura Romanian Wine, a producătorului cu același nume, este un vin alb sec, îmbuteliat în anul 2011 (din păcate anul recoltei/producției nu este specificat pe etichetă sau contraetichetă), cu un preț de retail de 27lei. Turnat în pahar, vinul te întâmpină cu o culoare galben închis, cu tente oxidative, acesta fiind primul semn că ceva este în neregulă. Olfactiv, din păcate, s-a dovedit a fi  auster, zgârcit chiar în a-și arăta aromele care ar fi trebuit să te întâmpine zglobiu.

Gustativ se menține în același registru, aromele nefiind deloc prezente, mai ales acolo unde ar fi trebuit să abunde. Sticla asta de vin se pare că a avut o problemă așa că, răbdător din fire, m-am dus iarăși la market să mai iau o sticlă. Am lăsat-o să se odihnescă, să se răcească, iar a doua zi am destupat-o cu gândul că cea de ieri ar fi fost singura cu probleme. N-am avut noroc nici de data aceasta. Aceelași vin oxidat, fără arome, cu miresme ce te trimiteau la tente de cârpă umedă și pivniță umezită.

Defect de dop clasic, din păcate. Sunt convins că nici condițiile de păstrare/depozitare nu au fost propice, mă gândesc că cine știe pe unde și cât o fi zăcut până a ajuns la mine în coș. Lotul respectiv e posibil să aibă ceva probleme sau pur și simplu să fie un vin care și-a trăit traiul dar încă mai poate fi găsit (din păcate) prin unele magazine. Și cu toate acstea, de ce să nu fie vândut la un preț care te duce cu gândul la un vin? Dacă merge, de ce nu?

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version