Vinuri Romanesti

Fetească Neagră Villa Zorilor 2011

Fetească Neagră Vila Zorilor 2011, un vin roşu sec, produs de Vinarte, dintr-o gamă de vinuri cu palierul de preţ de 16 – 17 lei/st., se prezintă surprinzător de bine, chiar şi pentru un vin tânăr. Culoarea sa este de un roşu rubiniu, strălucitor, cu reflexii violacee. Nasul său dezvăluie arome fructate discrete, completate de note gustative ce amintesc de prune, nuci prăjite şi fructe roşii de pădure, fiind un vin cursiv, rotund, ce impresionează plăcut prin astringenţa specifică soiului.

Pe final de simt note lemnoase, urmare a lunilor petrecute în baricuri, precum şi note uşor condimentate alături de tanini echilibraţi. Este posibil ca peste 1-2 ani  vinul să devină mai catifelat şi să-şi pună mai bine în valoare aromele sale. Un vin corect ca preţ, prietenos, proaspăt, savuros, cu un corp echilibrat, armonios. Senzaţia de fructe de pădure se simte până la final. Temperatura recomandată pentru consum este de 16  grade C, alături de preparate din carne roşie, vânat de talie mică, reţete tradiţionale româneşti pe baza de carne sau brânzeturi maturate.

vila zorilor 2011

Vinarte a luat naştere „din entuziasmul unui grup de investitori francezi şi italieni, pasionaţi de viticultură şi încrezători în extraordinarul potenţial al viilor româneşti este semnat, în anul 1998, actul de naştere al companiei. Cum era şi firesc, alegerea centrelor de producţie a fost rezultatul unor atente studii efectuate de specialiştii societaţii care au reuşit să identifice în scurt timp, în trei renumite zone viticole, terenurile apte să producă vinuri de excelenţă. Aşa au fost achiziţionate 3 domenii viticole (un total de aproape 400 de hectare de vie) care astăzi formează structura productivă a societăţii, respectiv Villa Zorilor – Dealu Mare, Bolovanu – Sâmbureşti şi Stârmina – Mehedinţi. Fiecare având propria ”personalitate” modelată de condiţiile diferite de sol şi climă. În locul viilor hibride, bolnave, epuizate, moştenite de la vechile ferme de stat, au fost plantate soiuri noi, nobile, importate din Franţa. Centrele de vinificare au cunoscut şi ele un rapid proces de modernizare cisternele de inox cu temperatura controlată, presele, filtrele, baricurile înlocuind vechile cisterne din beton, budanele şi butoaiele aflate într-o avansată stare de degradare. Ceea ce a dat însă o dimensiune diferită întregului efort investiţional, transformând compania dintr-un simplu producător de vinuri într-un deschizător de drumuri şi, de ce nu, într-un model al calităţii, a fost alegerea oamenilor. A celor care trebuiau să înţeleagă, să interpreteze şi să dea viaţa potentialului viilor noastre. Rezultatele au răsplătit aproape imediat pasiunea şi perseverenţa cu care s-a lucrat din prima clipă. Dupa 4 ani, primele vinuri semnate: “Prince Matei”, “Prince Mircea” şi “Soare” au creat o adevărată “revoluţie” pe piaţa românească şi străină, obţinând recunoaşterea internaţională prin numeroasele medalii şi distincţii la prestigioase concursuri internaţionale.
1 Comentariu

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi