Evenimente

Feteasca Neagră „SĂLBATICĂ” (Wild) 2022 BUDUREASCA

Se întoarce în București, în primitoarea curte de la RUAL-Primul AproBistro, după o pauză mai mare de 7 ani, Cercul de Fetească (și nu numai, deoarece se referă la TOATE soiurile autohtone!): o adevărată paradă a cramelor, cu vinuri din soiuri autohtone, pe muzică interpretată ÎN DIRECT și mixată de DJ. Practic, timp de 8 ore, va fi un FESTIVAL CU LOCURI LA MASĂ, o ocazie de socializare cu prieteni noi sau vechi și cu zeci de vinuri de la crame foarte bine cunoscute sau mai noi, care abia așteaptă să vă întâlnească. Vor fi prezentate și premiere din sfera academică – vinuri foarte rar întâlnite la evenimentele „comerciale” de profil (Cezar Ioan aka. Vinul.ro, unul dintre organizatori, vă confirmă acest lucru!).

În avanpremieră națională ABSOLUTĂ, direct din cisternă, Feteasca neagră „SĂLBATICĂ” (Wild) 2022 de la BUDUREASCA, va fi surpriza acestui eveniment dedicat pasionaţilor de vinuri şi de gourmet.

Vinificatoul Stephen Donnelly își amintește: „Prima mea experiență cu drojdia sălbatică indigenă a fost când am venit în regiunea Dealu Mare în 1995 și toate vinurile erau făcute din drojdie sălbatică, dar nu toate vinurile erau foarte bune. Totuși, în timpul prânzului, am luat o sticlă de Merlot din 1960 care a fost făcută cu drojdie indigenă când crama era nouă, și am fost TOTAL impresionat de calitatea acestui vin. Acesta este unul dintre motivele pentru care am rămas și am lucrat în România – din cauza acelei sticle de Merlot!”. Specialiștii de la Bucureasca spun că scopul utilizării drojdiei sălbatice este de a arăta adevăratul potențial al strugurilor și al terenului și de a descoperi adevăratul potențial al drojdiilor indigene sălbatice. Vinul este apoi maturat doar în oțel inoxidabil, pentru a evita orice alte arome în afara celor ale vinului în sine – puritatea este esența.

Vă mai dau doar câteva indicii despre acestă Fetească Neagră: culoare roșu intens, vibrant, cu o aromă abundentă de fructe de pădure neagră; un vin concentrat, cu taninuri frumos integrate, arome superbe de mure coapte, cu o notă de ierburi sălbatice, care conferă acestui vin o textură minunată și mătăsoasă la final. Restul, vă las să descoperiţi pe 16 septembrie, la AproBistro (intre 13.00 – 21.00), la evenimentul de lansare.

(detalii despre eveniment şi rezervări la tel. 0725.995.974/https://www.facebook.com/events/968959411064987/)

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi