Vinuri Romanesti

Egregio by Vincon Vrancea

Egregio (noua gamă de vinuri premium pentru segmentul retail, de la Vincon România) este o colecţie de vinuri inspirată de cea mai înaltă disticţie academică, „Egregia cum laude”, ce se încadrează elegant la orice ocazie, pentru a fi savurate și consumate lângă preparate gourmet (și nu numai). Eticheta se remarcă printr-un design minimalist (puțin extravagant), ce încadrează gama Egregio în rândul vinurilor contemporane.

Vincon România a realizat această gamă care cuprinde două vinuri albe (Muscat Ottonel,Tămâioasă Românească) și trei vinuri roșii (Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot).
Egregio Muscat Ottonel 2011, un vin alb sec, galben pai deschis, obținut din strugurii proveniți din zona Panciu, nas fin, echilibrat, floral, mosc, miere. Gustativ, notele citrice cu o mineralitate plăcută și aciditatea ridicată îl definesc elegant. Post-gust lung, persistent.

Egregio Merlot 2011, un vin roșu sec expresiv, obținut din vie bătrână (12 ha), baricat 1 an, culoare roșu rubiniu închis, nas fructat de vișină, sâmbure de vișină. Gust intens, are o corpolență medie dar o aciditate aparte, surprinzătoare, fiind bine structurat. Un vin ce demonstrează că viile vechi sunt cele care conferă acea amprentă care lipsește încă multor vinuri ce provin din vii tinere.

Egregio Cabernet Sauvignon 2010 este un vin roșu sec, 6 luni de baric, cu arome plăcute de fructe roșii, smochine coapte. Se diferențiază prin aciditatea ridicată ce-i conferă o notă de prospețime dar și de eleganță.

Egregio Fetească Neagră 2011 este un vin roşu sec care se remarcă printr-o culoarea vie, soi ce începe să devină, de la an la an, apreciat și remarcat datorită particularităților sale interesante. Culoare roșu violaceu, nas fin discret, de prună coaptă, vișină. Gustativ în același registru, un vin din vie tânără (anul 4) care se definește gustativ prin finețe dar și persistență aromatică.DSCN5451

În afara vinurilor din gama Egregio, a fost prezentat și un vin din noua gama Beciul Domnesc Cabernet Sauvignon 2010, pentru segmentul HoReCa, un vin roșu sec, cu nas fructat, intens, condimentat. Gustativ se remarcă prin notele intense de fructe roșii, cu un post-gust plăcut, o astringență medie și o aciditate echilibrată.

Revenind la gama Egregio, o Tămâioasă Românească 2011 dulce este cel de-al cincilea vin (de desert), cu o culoare galben auriu intens, luminos, un nas surprinzător, atipic dar foarte atrăgător, unde notele mentolate, fructe exotice, florile de trandafiri și citricele se întrepătrund discret. Menta domină și gustativ, unde se simt și grapefruit-ul și notele de citrice, vinul având o aciditate ridicată, ce-i conferă prospețime.

Așadar, Vincon Vrancea a demonstrat că există premisele obținerii unor vinuri de calitate care se adresează consumatorului ce dorește să consume un vin rafinat, într-o prezentare modernă, elegantă și care reprezintă vârful de gamă pentru segmentul retail.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi