Vinuri Romanesti

Două Vinuri Albe de la Crama La Salina

Postat in

Noua cramă La Salina, apărută recent pe piața de profil, amplasată în imediata apropiere a salinei Turda (la aproximativ 100 de metri de aceasta), pe Dealurile molcome ale Durgăului, într-o zonă cu o puternică vocație pentru vinuri albe, are în portofoliul său două vinuri albe și un roze. Astăzi vă supunem atenției cele două vinuri albe, un Chardonnay și un Sauvignon Blanc, producție a recoltei de anul trecut.

La Salina Chardonnay 2014 este un vin alb sec, cu o culoare galben pai intens, completată de reflexe aurii. Olfactic dezvoltă arome delicate de flori de primăvară, fructe coapte, pepene galben. Gustativ se simt plăcut note de citrice, o tușă de vanilie, aciditate sprințară, fiind rotund și onctuos pe alocuri. Post-gust mediu, cu final citric-floral plăcut. Îi acordăm 84p.

La Salina Sauvignon Blanc 2014 este tot un vin alb sec, culoare galben pai foarte deschis. Olfactiv avem note florale de flori de salcâm, soc, tei, plus ceva coajă de citrice. Gustativ este destul de amplu, regăsim citricele (lime și mandarine), cireșe albe, agrișe, susținute de o aciditate destul de ridicată. Plăcut, reconfortant, revigorant, inclusiv pe finalul lung și persistent. Îi acordăm 85p.

Le-am servit lângă o saramură de crap românesc și s-au completat de minune. Pentru prima experiență cu vinuri a celor de la crama La Salina, s-au prezentat promițător.

Ma bucurat faptul că au reușit două vinuri cu un nivel de alcool mai redus (12,6% și 12,8%), în trendul modern al consumatorilor, ceea ce este de apreciat. Sunt convins că pe măsură ce viile se vor maturiza, vom avea parte de surprize plăcute de la această cramă. De urmărit pe viitor!

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version