Vinuri Romanesti

Domeniul Vlădoi Sauvignon Blanc 2014

Nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că, în România, în ultimii ani, cramele mici au început să facă diferența, prin vinuri expresive, de calitate. Domeniul Vlădoi, o cramă micuță, de familie, situată în Dobrogea, localitatea Murfatlar (despre care am mai povestit aici), s-a prezentat la Târgul internațional de vinuri GoodWine, ediția de primăvară, cu noutățile produse din recolta anului 2014.

Menținând același nivel calitativ și același stil de vinificație (cel de lume nouă), cel mai reușit mi s-a părut Sauvignonul Blanc 2014 din gama Ravak. Pare un neozeenlandez pur sânge, dacă ar fi să facem o similitudine cu țara unde Sauvignonul Blanc și-a găsit locul în care se exprimă cel mai bine.

Domeniul Vlădoi Sauvignon Blanc 2014 (gama Ravak) este un vin alb sec, culoare galben pai deschis, limpede. Olfactiv te întâmpină cu o explozie impresionantă de arome în care regăsim fructe tropicale, lime, fructul pasiunii, ierburi aromatice, cireșe albe, într-un mod pătrunzător și inconfundabil.

Domeniul Vladoi Sauvignon Blanc 2014Gustativ se prezintă în același registru, puternic, expresiv, aromele de mango, citrice, piersici, caise se întrepătrund cu o mineralitate ce pare discretă dar care nu trece neobservată, vinul fiind susținut de o aciditate exact cât îi trebuie.

Final lung, persistent, în care grapefruitul și limele se simt pregnant. Un vin care se prezintă excelent, cu un preț undeva la 32 de lei. Cred că, până prin luna iulie, nea Nelu Vlădoi va termina stocul de Sauvignon Blanc 2014 (gama Ravak)! Îi acordăm 87p.

Iar pe final, după ce termini și ultima picătură din pahar, cu siguranță va trebui să reciți celebra Haka neozeenladeză! Ka mate, ka mate! Ka ora, ka ora! Un refren care încă mai dă fiori, ca și Sauvignonul Blanc 2014 produs de Domeniul Vlădoi. Enjoy!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi