Vinuri Romanesti

Domeniul Vlădoi Muscat Ottonel 2012

O vorbă veche spune că vinul bun se naște în vie. Continuând o tradiție de familie de câteva generații, prin moștenirea de la bunici a unei suprafețe de aproape 19 ha cu vie nobilă, Crama Siminoc (Domeniul Vlădoi) duce tradiția mai departe. Beneficiind de o expunere generoasă, soluri bogate în argile calcaroase și briza Mării Negre, crama are toate condițiile necesare obținerii vinurilor de calitate.

Așa cum se prezintă și acest Muscat Ottonel 2012, vin alb sec, din gama Ravak (vinul fiind obținut din cel mai bun must – mustul ravac). Culoarea sa galben pai deschis, limpede, cristalin, te conduce fără să vrei cu gândul la aromele Muscatului Ottonel. Arome sale olfactive sunt expresive, intense, regăsind florile de soc, boabe de strugure coapte, coajă de portocale, trandafiri de dulceață.

Domeniul VladoiGustativ te întâmpină cu o prospețime caracteristică, aciditate ridicată dar bine echilibrată, regăsim notele de citrice, muscat, soc, fagure de miere, fructe de lychee. Final lung, persistent, unde o undă de grapefruit îi asigură o notă de sobrietate. Un vin ce impresionează plăcut, de la început până la sfârșit, elegant, bine legat, cu alcool (12,5%) aproape insesizabil dacă vinul este bine răcit (12 grade C). Îi acordăm 86p.

Vinul a fost recompensat cu medalie de aur la Concursul de vinuri Bachus 2013 (în toamna anului trecut). Dacă ajungeți anul acesta la Vinvest – Timișoara (11 – 13 aprilie 2014), nu ezitați să faceți cunoaștință cu vinurile Domeniului Vlădoi. Cum spuneam…vinul bun se naște în vie!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi