Vinuri Romanesti

Domeniul Coroanei Segarcea Roze 2012

La Domeniul Coroanei Segarcea, tradiția se îmbină cu modernitatea, deoarece tehnologiile viniviticole moderne, tancurile de inox, barrique-urile din lemn de stejar românesc, franțuzesc sau american, contribuie la obținerea unor vinuri care au fost recunoscute din punct de vedere al calității, atât pe plan intern dar și pe plan internațional. Toate vinurile produse aici exprimă și se exprimă din terroir-ul locului, binecuvântat cu sol bogat în cernoziomuri și calcare, pante domoale, expunere excelentă pe latura sudică.

Toată via este irigată prin picurare, aici fiind plantate și replantate parcele cu viță provenită din clone selecționate, ce produc struguri care se desăvârșesc în acest loc parcă ales anume. Spiritul domeniului s-a transmis și este păstrat și în prezent în vinoteca de la Segarcea, ce găzduiește un adevărat tezaur oenologic (despre crama puteti citi mai multe aici). Revenind la vinurile produse anul trecut, fiind vară, cald, rose-ul produs la Segarcea a fost cel căruia i-a venit rândul. Și nu ne-a părut rău!rose 2012

Domeniul Coroanei Segarcea Rose 2012 este un rose ce se prezintă cu o culoare roz mai închis, limpede, cu un nas ce dezvăluie note aromate de cireșe, coacăze roșii, pe un fundal de căpșune, cu note de bomboane parcă.

Gustativ este fresh, debordant, cu tonuri care aduc cu fructele de mai, mai exact aceleași cireșe, căpșune, ceva zmeură și cu o aciditate echilibrată, fără să fie agresivă. Un vin proaspăt, ce denotă un bun echilibru, alcoolul fiind integrat și discret (13%vol.), nefiind deranjant nici când vinului îi mai crește temperatura în pahar. Un vin corect cu un preț pe măsură (23-25 lei), ce-și merită banii. Poate fi o alternativă plăcută în zilele călduroase, alături de aperitive, salate și preparate din carne la grătar.

4 Comentarii

4 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi