Vinuri Romanesti

Domeniul Coroanei Segarcea Minima Moralia Speranță 2011

Gama de vinuri Minima Moralia, produs de către Domeniul Coroanei Segarcea reprezintă un concept interesant și îndrăzneț, ce încearcă să aducă în prim plan, prin chipurile expresive inscriptionate pe etichete (dincolo de slăbiciunile, limitările și chiar deformările noastre caracteriale), câteva virtuți, năzuite de mulți dintre noi, dar care, din păcate, nu prea mai fac parte din normalitate și lumea în care trăim.   Iar în acestă lume tot mai difuză, unde domnia cantității reprezintă o dominantă a acestor timpuri, virtutea pare deja un element de legendă, sau cel mult o aducere aminte a eroilor ce se regăseau prin literatura predată în gimnaziu.

Tocmai de aceea, puse sub semnul a șase virtuți umane: cinstea, speranța, onoarea, devotamentul, respectul și recunoștința, prin acest concept, regăsit pe etichetele vinurlor, se încearcă să se transmită un mesaj clar către noi, cei care ne numim oameni: să nu uităm de umanitatea noastră, să fim mai buni, mai înțelepți, într-un cuvânt să fim oameni.

Minima Moralia Speranță 2011, un vin rose sec, ce provine din cupajarea a trei soiuri: Pinot Noir, Pinot Gris și Cabernet Sauvignon, baricat câteva luni (vreo 4 la număr), se prezintă elegant, cu o culoare asemănătoare cu cea a somonului, limpede.DSCN3461 Nasul său este foarte fin, delicat și exprimă un iz floral interesant, de flori de vară, miere, fructe bine coapte.

Gustativ, bine răcit fiind, dezvoltă arome interesante de mere verzi, miere, citrice spre final, completat de un postgust ușor asemănător grapefruit-ului. Un vin cu un alcool ce nu se simte aproape deloc (deși are undeva la 14%), cu o aciditate echilibrată ce însoțește frumos vinul, asigurându-i o prospețime debordantă. Mai multe puteți citi ce a scris Bogdan D. de la vin2.ro, iar vinul îl puteți achiziționa de la magazinul Ecce vinum.

2 Comentarii

2 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi